Wednesday, June 22, 2011

asal lepak je KL,asal KL je lepak~~~

salam...
morning....
pagi ni...
otak ligat berfikir lepas mengusha page manusia2 terpilih...
persOalan...
kenape, kenape dan kenape.....
mereka2 ni asal nak hang Out je KL...
lepak2 je pg KL....
dating pOn KL...
disebabkan Org2 yang ber'otak' mcm mereka2 ni lah KL slalu pack je....
kalau diOrg ni mmg dah sedia kala 'Org asli' KL or kwsn yg sma waktu ngan nye x pe lah...
ni even ada yang dari cOrok mane ntah suke sgt2 hangOut kt KL....
actually...
Org KL pOn dah nek bOsan  muak dan menyampah nak lepak KL...
.
.
.
banyak kOt tempat2 laen yang menarik kt Malaysia yang sesuai utk hang Out lepak n dating bagai....
pg la taman negara ke...
pulau tioman ke...
melaka ke...



lagi bagOs kalau pg zOo ke muzium ke tempat bersejarah....
bOley tambah knOwledge.....
.
.
.
bile tanye lah Org ramai yg suke sgt2 turOn lepak, hangOut kt KL ni, kenape pilih KL...
diOrg akan jawab:

  • lepak KL best ap...
  • byk tempat cantek...(amek gmbr ngan DSLR cun)
  • lepak KL,dress up mcm fOreigner, nmpk stylO n loaded...Amereka tuh~~~~(yuksss)
  • KL byk tmpt utk berhibOr (club,disco n laen2 yg seangkatan dgnnye)
  • dan laen laen lg alasan yg membuat kOrg pOn klu denga rase menyampah meluat...



.
.
.
x slah sbnrnye nk turOn lepak2 KL....
sukehati kOrg2 la nk lepak mane2 pOn kan...
x kisah pOn...
tp dr pemerhatian mate kasar sy....
byk yg turOn lepak2 KL yg dtg dr tempat yg x sama waktu ngan KL (bkn 'Org asli'KL lah) ....
sbnrnye nk tunjuk 'act' je lbey~~~
org KL besa2 je tengOk...
tu yg wat mate geli n rase nk muntah tgk perangai n gaye meluat diOrg ni....
lagi2 BBNU---budak baru nk up... 
fOr mOre infO ap itu BBNU tgk SINI (credit tO belOg hakimy utk link ini)
rase nk baling2 je ngan batu n then halau diOrg balik umah...
.
.
.
hhhmmmm....
so...
nk bgtau jelah.....
sukahati kOrg la nk trOn lepak KL ke kan...
tapi x yah la wat gayat n pelik kOrg tu....
malu je kalau tourist2 tgk....
mesti diOrg ckp Org Malaysia ni pelik2 (dlm bahasa diOrg)....
padahal sy n yang len x pelik pOn...
(hehehehe)
kOrg2 yg suke sgt memelikkan diri kOrg kt KL ni yg merOsakkan imej KL tu...
akibat setitik nila ujala abes susu dutch lady kegemaran ku sekOtak....
dan...
cube la jage budaya kemelayuan n tatasusila tu ckit...
kate malaysian kaya ngan budaya...
budaya kan melambangkan bangsa...
kalau kOrg buat budaya pelik2 ni kt KL...
tOurist akan anggap malaysian ni pelik lah....

.
.
.
nOta kaki ular:
sy pOn lepak KL jgk (x selalu)...
tapi rasenye x de lah sy wat peranagai2 pelik ayam~~~

7 comments:

fieq said...

ambOi~ =p

Doctor on Holiday- Siti Soleha said...

nasibla ksol jarang lepak KL..hehe(lepak lagi)
sebab tunggu orang bawa je..nak lepak sendiri sure sesat dlm KL tue

tak suka jem!!

meymey mira meenachi said...

fieq---hehehe

k.sOl---KL sesak...udara x sihat...lepak KL pOn x sihat~~~

Atiqah Wadiah said...

nk lepak kl..prangai jgn gayat~hehe

meymey mira meenachi said...

tqah---btOl tu~~~

cik Lea said...

sebab dlm fikiran diorg KL banyak tempat shopping yg best,..hehe

meymey mira meenachi said...

kak lea: agak nye kOt...trOn kl mesti nk window2 shopping...tu yg klutrOn KL, blk pOkai~~~